“Frustrerende testdag door probleem met Ferrari-motor”

03 maart 2016 — Marcus Ericsson beleefde gisteren geen al te leuke eerste testdag in de nieuwe Sauber C35.


Op de tweede testdag van de laatste testweek nam Ericsson het stuur over van teamgenoot Felipe Nasr. De Zweed ondervond echter enkele problemen tijdens zijn eerste kennismaking met de Sauber C35.

Zo veroorzaakte Ericsson een rode vlag doordat zijn band rechts achteraan plots los kwam. Meteen na de test was nog niet duidelijk wat de oorzaak hiervan was.

“We weten het nog niet. We zijn het aan het onderzoeken maar het kwam plots los toen ik de bocht instuurde,” aldus Ericsson.

Naast het probleem met het wiel waren er vooral ook problemen met de laatste specificatie van de Ferrari-motor.

“Er gebeurde tijdens de nacht een motorwissel die langer duurde dan verwacht,” aldus Ericsson. “Wanneer we vervolgens op de baan gingen waren er nog steeds enkele problemen met de motor, waardoor we ons beperkten tot outlaps. Dat is uiteraard frustrerend maar zo gaat dat soms wanneer je de eerste dagen met een nieuwe wagen test.”

Los van de problemen die Ericsson had met de motor is de Zweed wel serieus te spreken over het potentieel van de nieuwe Ferrari-motor.

“Wat de motor betreft is er duidelijk veel potentieel. Het rijden met de wagen is verbeterd en ik heb ook het gevoel dat het remmen is verbeterd.”

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België