logo
 

Gasly beleeft bijna horrocrash met Hartley tegen 320 km/u: “Dit was verschrikkelijk eng”

28 april 2018 — Pierre Gasly beleefde tijdens de kwalificatie voor de GP van Azerbeidzjan bijna een horrocrash tegen 320 km/u. Gelukkig kon Gasly teamgenoot Brendon Hartley net ontwijken.


Het was het moment van de kwalificatie vandaag, het moment waarop Pierre Gasly net niet achterop inreed op Brendon Hartley. De Fransman wist met een ultieme stuurslag een horrorcrash tegen 320 km/u maar net te vermijden.

“Het was echt eng, één van de engste momenten uit mijn carrière,” blikt Gasly terug op de bijna horrocrash met teamgenoot Brendon Hartley. “Ik wist niet of hij links of rechts ging.”

“Ik weet niet wat er met Brendon gebeurde, hij vertraagde opeens enorm hard. Ik reed zo’n 320 km/u en om eerlijk te zijn leek het alsof hij plots gewoon stopte. Ik probeerde hem te vermijden en ik was er zeker van dat ik zou crashen.”

Gasly verwachtte niet dat hij de crash nog zou kunnen vermijden.

“Ik zag mezelf al door de lucht vliegen. Ik heb geen idee hoe ik het heb kunnen vermijden, maar het was echt een eng moment.”

“Indien hij een lekke band had dan heeft dat hem zeker en vast niet geholpen. Ik ben er zeker van dat hij het niet opzettelijk deed, maar hij reed op de ideale rijlijn. Ik was niet zeker van wat hij zou doen.”

“Ik zeg het, het was zeker en vast niet opzettelijk. Misschien moeten we er een volgende keer gewoon voor zorgen dat er een grotere kloof tussen onze beide wagens zit,” besloot Gasly.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België