Gasly: “Je allereerste F1-kwalificatie is een bijzonder moment”

30 september 2017 — Pierre Gasly blikt tevreden terug op zijn eerste F1-kwalificatie ooit. De Fransman kwalificeerde zich op het circuit van Sepang als vijftiende.


Red Bull verraste vriend en vijand door afgelopen week aan te kondigen dat Pierre Gasly in Maleisië bij Toro Rosso de Rus Daniil Kvyat zou vervangen. Meteen kwam er redelijk wat druk op de schouders van Gasly te liggen. De Fransman deed het echter meer dan behoorlijk.

“Ik denk dat vandaag positief was en ik ben tevreden,” blikt Gasly terug op zijn eerste F1-kwalificatie ooit. “Je eerste kwalificatie in de Formule 1 is altijd een speciaal moment en het was iets waar ik echt naar uitkeek!”

“Ik probeerde mijn uiterste best te doen en ik denk dat ik een mooie progressie heb geboekt tussen de derde oefensessie en de kwalificatie. Ik voelde me comfortabel in Q1.”

“Tijdens Q2 bleef ik bijleren terwijl ik alles aan het geven was. Ik kan zeggen dat ik tevreden ben met het behaalde resultaat.”

Na zijn eerste kwalificatie volgt morgen de eerste F1-race voor Gasly. Uiteraard kijkt de Fransman ook daar naar uit.

“Ik kijk nu uit naar morgen, mijn eerste F1-race ooit en iets waarvan ik gedroomd heb sinds ik erg jong was,” aldus Gasly. “Ik verwacht dat het een goede ervaring zal zijn en ik wil mezelf morgen nog bijkomend verbeteren.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Toro Rosso

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België