Gasly naar Red Bull, Sainz naar McLaren, Alonso naar IndyCar?

04 augustus 2018 — Volgens bronnen van het Spaanse dagblad ‘AS’ zal Pierre Gasly in 2019 naar Red Bull verhuizen en niet Carlos Sainz, die op zijn beurt naar McLaren zou trekken.

Een bericht gedeeld door Pierre Gasly ߇˰߇· (@pierregasly) op

Daniel Ricciardo zorgde gisteren voor een schok in de transfermarkt door zijn overstap naar Renault bekend te maken.

Het staat bijna in de sterren geschreven dat Carlos Sainz volgend jaar de plaats van Daniel Ricciardo zal innemen bij Red Bull maar volgens ‘AS’ is niets minder waar.

Bij Red Bull zouden ze de voorkeur geven aan Pierre Gasly, de Fransman die zich bij Toro Rosso al in positieve zin liet opmerken en bovendien al een jaar ervaring heeft met Honda.

Sainz ligt nog steeds onder contract bij Red Bull maar in Milton Keynes vonden ze het maar niets dat de Spanjaard vorig jaar absoluut weg wou bij Toro Rosso en wilde uitgeleend worden aan Renault.

Het water zou dus te diep zijn tussen beide partijen en bovendien zouden de onderhandelingen tussen de Madrileen en McLaren al in een vergevorderd stadium zijn.

Het grootste slachtoffer van deze hele zaak lijkt Esteban Ocon te worden. De jonge Fransman was de gedoodverfde kandidaat om de plaats van Sainz in te nemen bij Renault. Er was zelfs sprake dat er al een contract ondertekend was maar een extra jaar bij Force India lijkt zijn deel te worden.

Als we ‘AS’ mogen geloven is nog niet alle hoop verloren voor Stoffel Vandoorne want volgens hen is het zo goed als zeker dat Fernando Alonso naar de IndyCar zal trekken indien hij geen competitief zitje in de F1 kan versieren.

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België