“Gebrek aan downforce niet het enige zwakke punt van Ferrari”

21 augustus 2019 — Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft Ferrari meer problemen dan alleen maar de te lage downforce waarmee haar wagen kampt, al blijft dat volgens hem wel het grootste probleem, ook met het oog op volgend jaar gericht.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“We hebben te weinig maximale downforce. Er zijn overduidelijk circuits waar we niet met een maximale downforce-configuratie rijden. Dan zal het anders zijn,” zei Mattia Binotto na de GP van Hongarije.

“We zoeken tijdens dit seizoen uiteraard meer downforce. Tijdens de tweede seizoenshelft zullen we al het mogelijke proberen om zoveel mogelijk extra downforce op de wagen te verkrijgen. De wagen van volgend jaar zal nog meer downforce vereisen.”

Binotto beseft echter dat ook de concurrentie vooruitgang boekt en wat de wagen voor volgend jaar betreft zal er dan ook een serieuze stap vooruit gezet moeten worden op het vlak van downforce.

“We weten dat onze concurrenten hun wagens voor volgend jaar ook met meer downforce aan het ontwikkelen zijn. We kunnen de kloof in Hongarije dan ook niet als doel op zich beschouwen, het gaat verder dan dat.”

“Ik denk dat onze maximale downforce niet ons enigste zwakke punt is. Dat zou niet fair zijn tegenover de mensen in de fabriek in Maranello. Maar zeker op de circuits met maximale downforce hebben we een gebrek aan downforce.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België