Geduld van Red Bull raakt op: “Gasly moet nu presteren!”

09 juli 2019 — Red Bull Motorsport-baas Helmut Marko laat weten dat een grondige inspectie van het chassis van Pierre Gasly geen speciale gebreken heeft opgeleverd. Marko vindt dat het nu tijd is voor Gasly om te antwoorden met prestaties.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

De overstap van Pierre Gasly naar de hoofdmacht van Red Bull verloopt niet rimpelloos, de jonge Fransman geraakt maar moeilijk in zijn ritme terwijl teamgenoot Max Verstappen een sterk seizoensbegin kent. Dat was genoeg voor Red Bull om de RB15 van Gasly eens speciaal onder de loep te nemen maar daarbij kwamen geen speciale gebreken aan het licht.

“Gasly is niet waar hij zou moeten zijn,” aldus Marko tegenover ‘Motorsport-Total.’ “In Oostenrijk had hij wel een excuus. Na de vrije trainingen waren we doorheen onze voorraad voorvleugels, dus hij had niet dezelfde voorvleugel als Max. Maar dat verklaart ook het verschil niet.”

Er zijn al een paar veranderingen doorgevoerd in de garage van Red Bull om het de jonge Fransman wat makkelijker te maken maar Marko dringt er op aan dat zijn rijder begint te presteren want de RB15 wordt ook steeds beter.

“De auto moet beginnen te presteren maar dat moet Gasly ook doen. Hij is altijd op zoek geweest naar problemen met de auto, met het chassis. Dat hebben we onderzocht en we hebben niets gevonden.”

“Het plan is van hem zoveel mogelijk te steunen. Hij krijgt van bij het begin dezelfde afstelling als die van Max want hij is de meer ervaren rijder en hij heeft de meest ervaren engineers van het team.”

“Hij kan er wel wat mee spelen maar hij kan er niet te veel van afwijken. Voordien heeft hij steeds geëxperimenteerd met de setup en hij viel van het ene uiterste in het andere,” besluit Marko.

Ook teambaas Christian Horner geeft toe dat Gasly het moeilijk heeft en denkt dat hij nood heeft aan een reset.

“We weten wat hij in zijn mars heeft als rijder en dat is ver weg van datgene dat hij nu laat zien,” aldus Horner. “We weten dat hij onder een vergrootglas bekeken wordt en dat er veel gespeculeerd wordt over hoe lang hij bij ons zal zijn.”

“Maar hij heeft de volledige steun van het team, we doen ons uiterste best om met hem te werken.”

“Hij mag zich niet teveel focussen op de data en proberen van perfect te zijn. Hij moet gewoon racen en zijn teamgenoot negeren, dat is mijn advies voor hem.”

“Zet je smartphone af, negeer de sociale media en race gewoon,” besluit Horner.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België