“Geef Badoer zijn zitje aan Bruno Senna”

23 augustus 2009 — Badoer zal het morgenvroeg hard te verduren krijgen in de Italiaanse pers, maar daarop wordt niet gewacht om alvast te speculeren over de Italiaan zijn toekomst als racepiloot bij Ferrari.

Stefano sprak na de race alvast zijn vertrouwen uit over Badoer en nam daardoor de Italiaan ook in bescherming. Maar tegelijkertijd staat ook één ding vast: over de race van deze middag zal een serieuze debriefing gehouden zijn.

Voor de Italiaanse renstal is het immers ongehoord om achteraan het pak te moeten strijden met één van beide wagens. Bovendien werden er doorheen het weekend verschillende fouten door Badoer gemaakt die zelfs rookies niet zo vaak maken.

Van Domenicali krijgt Badoer komend weekend alvast nogmaals de kans om zich te bewijzen, al zal het veel beter moeten dan in Valencia. Na de GP van België zal er een oordeel geveld worden over de toekomst van Badoer en of de Italiaan ook de rest van het seizoen zal mogen afwerken.

“Uiteraard is het volgend weekend een zeer belangrijke race voor Badoer. We verwachten een zeer grote stap voorwaarts van hem en dan zullen we zien,” besluit Domenicali.

De eerste geruchten over een mogelijke vervanging van Badoer duiken dan ook al op. De Italiaanse pers droomt alvast van de jonge Senna, terwijl sommigen al spreken van een terugkeer van Felipe Massa.

“Wat ik juist zei en bedoelde, is dat het voor ons prioritair is om te weten wanneer Felipe terug kan racen,” nuanceert Domenicali alvast de vele geruchten.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België