logo
 

Geen bestraffing voor Vettel na incident achter de safetycar

23 september 2012 — De FIA heeft beslist dat er geen bestraffing of verder actie nodig is met betrekking tot het incident tussen Vettel en Button achter de safetycar.

image
Tegen het einde van een safetycar-fase reed Jenson Button bijna tegen Sebastian Vettel toen die extreem hard vertraagde. De Brit miste de Duitser op een haar na.

De wedstrijdleiding startte een onderzoek naar het incident. Daarbij werden Button en Vettel alsook de verantwoordelijken van het team bij de wedstrijdleiding geroepen.

Volgens het reglement mag een wagen niet onnodig traag rijden wanneer er een safetycar op de baan is. De FIA bestudeerde ondermeer ook de telemetriegegevens van Vettel. Uiteindelijk besliste de FIA echter om geen verdere actie te ondernemen en dus ook geen bestraffing op te leggen.

Martin Whitmarsh, teambaas van McLaren, was opgelucht dat ook Button geen bestraffing kreeg.

“Ze hebben allebei geluk dat de eerste plaats niet aan Alonso wordt gegeven,” aldus Whitmarsh. “Als je begint te ‘weaven’ dan ga je ervoor en rem je in de bocht. Het was zeer, zeer close en we hebben geluk gehad dat er geen incident heeft plaatsgevonden.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: FIAJenson ButtonSebastian Vettel

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België