Geen champagne voor Webber

13 juni 2010 — Na de teleurstelling dat hij 5 plaatsen zou verliezen op de startgrid verloor Mark Webber de race door de wisselende omstandigheden, en finishte op een vijfde plek. Hij zakt zo naar de derde plaats in het wereldkampioenschap voor de rijders.

Op harde banden reed Webber gisteren in de kwalificatie nog naar de op één na snelste tijd, al werd duidelijk dat Hamilton deze op benzinedampen realiseerde en op zachte banden. Webber leek een goede startpositie te hebben, maar omdat zijn versnellingsbak voor de start moest worden gewisseld, werd de Red Bull-coureur teruggezet naar de zevende startplaats.

De Australiër begon goed aan de race en omzeilde het geharrewar in de eerste bocht. Zijn bandenstrategie pakte echter minder goed uit. Waar zijn teamgenoot Sebastian Vettel de broze zachte banden aan het begin wegwerkte, wachtte Webber ermee tot aan het eind.
Webber haalde in het midden van de race het meest uit zijn banden, maar in de beginfase was het circuit simpelweg te belastend voor de banden. Omdat Webber te lang doorging op zijn banden werd hij bijgehaald door zijn directe concurrenten. Na zijn late pitstop zakte Webber terug naar de vijfde plaats.

image

“Meer zat er niet in”, aldus Webber tegenover de BBC. De Australiër noemt de beslissing van zijn team om op twee paarden te wedden ‘gevaarlijk’. “Zeker als er een neutralisatie was geweest, had mijn strategie slecht kunnen uitpakken. Maar we hebben er het beste van proberen te maken.”

“Ik probeerde een constant tempo aan te houden, maar op een gegeven moment konden de banden dat niet meer aan”, zegt Webber. “Dat was het verhaal van de race, het was vrijwel onmogelijk de banden ‘gelukkig’ te houden. Ik ben niet verrast dat het zo is afgelopen, maar ik had gehoopt van de champagne te mogen proeven.”

In het kampioenschap zijn beide McLaren-coureurs Webber gepasseerd. De verschillen zijn echter klein. Webber staat zes punten achter op de leider in het kampioenschap, Lewis Hamilton, en drie punten op Jenson Button.

image

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image