logo
 

Geen DRS tijdens GP van Monaco?

22 april 2011 — Waarschijnlijk zal het gebruik van het zogenaamde Drag Reduction System worden verboden tijdens de GP van Monaco.

Monaco is altijd al een speciale race geweest op de F1-kalender. Het nauwe stratencircuit vormt op zich al een serieuze uitdaging voor de rijders en het gebruik van DRS zou het er alvast niet eenvoudiger op maken.

Meer zelfs, DRS kan voor erg onveilige situaties en ongelukken zorgen in Monaco. Daarom overweegt men nu om het gebruik van DRS te verbieden tijdens het raceweekend in Monaco. Ook verschillende rijders stuurden hier al op aan.

Op zich zou het alvast geen drama zijn. DRS heeft als doel om het inhalen te bevorderen. Laat nu net Monaco bekend staan voor ondermeer de extreme moeilijkheidsgraad wat inhalen betreft. Dat is echter toe te schrijven aan de smalle straten en kort op elkaar volgende bochten.

Ook DRS zou op dat vlak geen soelaas bieden. DRS mag tijdens de race slechts gedurende één voorop vastgelegde zone gebruikt worden. Op zich is dat al een probleem, want er is op het stratencircuit nergens echt een stuk waar DRS efficiënt kan gebruikt worden. Bovendien zorgt de minste fout in Monaco al voor een incident of een crash. DRS zou die kans alleen maar vergroten. Daarom is het ook beter dat men DRS gewoonweg niet toestaat in Monaco.

Een definitieve beslissing zal genomen worden na afloop van de GP van Turkije. Tijdens dat raceweekend zal er nogmaals een overleg plaatsvinden over het eventueel gebruik van DRS in Monaco.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België