logo
 

“Geen DRS-zone in Blanchimont, langere DRS-zone Kemmel Straight”

06 augustus 2018 — Tijdens de GP van België zullen de rijders over twee DRS-zones beschikken, er komt tijdens het raceweekend van de GP van België dus geen derde DRS-zone in Blanchimont.

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Er was onder verschillende rijders het idee ontstaan om een derde DRS-zone te voorzien in Blanchimont. FIA-racedirecteur Charlie Whiting is echter niet te vinden voor dat idee.

“Ik was tijdens het raceweekend in Hongarije in gesprek met verschillende rijders, het ging over waar we eventueel een extra DRS-zone konden voorzien. Het is echter niet realistisch. Sommigen dachten aan Blanchimont, maar ik ben niet zeker dat dit een goed idee is.”

De razendsnelle bocht tekende ooit present voor het inhaalmanoeuvre van het jaar, verricht door Max Verstappen. Daar DRS-laten activeren is echter een brug te ver, aangezien er sowieso aan de bocht risico’s zijn verbonden. In het verleden liep het er al grondig mis.

Er zullen op het circuit van Spa-Francorchamps dus slechts twee DRS-zones voorzien worden. Eentje op het rechte stuk van start-finish, en eentje op Kemmel Straight. De DRS-zone op Kemmel Straight, die vaak garant staat voor mooie inhaalmanoeuvres, zal dit jaar echter honderd meter langer zijn.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België