“Geen enkel budget was groot genoeg om onze F1-bolide competitief te maken”

27 december 2018 — Volgens Claire Williams was de F1-bolide van haar team het voorbije seizoen zo slecht dat ongeacht het budget dat je er tegenaan zou gesmeten hebben, het nooit meer goed zou gekomen zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Williams Martini Racing (@williamsracing) op

Voor Williams was het het voorbije seizoen één grote teleurstelling. Enkele jaren geleden streed Williams bij momenten nog met Mercedes om overwinningen maar dit seizoen eindigde Williams troosteloos allerlaatste met amper zeven punten.

De Williams FW41 was helemaal niet competitief en ondanks de grote inspanningen die Claire Williams en haar team leverden slaagden ze er niet in om de wagen competitiever te maken.

“Ik denk dat de problemen gerelateerd waren volledig aan de wagen, van vooraan tot achteraan de wagen,” vertelde Claire Williams tegenover ‘Motorsport.com’. “Het was dan ook sowieso enorm moeilijk om de wagen performanter te maken.

“We hebben enorm hard geprobeerd. Het ontbrak ons zeker en vast niet aan hard werd, energie en motivatie. Ik denk dat de tekortkomingen van onze wagen zo fundamenteel waren dat we ze halverwege het seizoen niet meer konden rechtzetten.”

“Ik denk zelfs ongeacht het budget dat we ertegen zouden gesmeten hebben, en we hebben enorm veel budget gespendeerd, zelfs indien we dat zouden verdrievoudigd hebben denk ik niet dat het iets veranderd zou hebben,” blikt Claire Williams.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België