logo
 

Geen extra sancties na incidenten tijdens kwalificatie

13 november 2010 — De kwalificatie voor de GP van Abu Dhabi werd gekenmerkt door enkele incidenten. De wedstrijdleiding oordeelde echter dat geen van deze incidenten moest worden bestraft.

Het opmerkelijkste incident gebeurde tijdens Q2. Lewis Hamilton en Felipe Massa reden bijna elkaar van de baan. De Brit verwachtte de Braziliaan totaal niet. Hamilton moest plots uitwijken en reed daarbij zelfs een paaltje stuk waarin een camera ingebouwd zat.

De wedstrijdleiding oordeelde dat het incident niet bestraft moest worden. Op zich misschien wel een opmerkelijke beslissing, aangezien er dit seizoen rijders bestraft werden voor incidenten die minder erg waren.

Een ander incident was er tijdens de slotseconden van Q3. Heel wat rijders, waaronder Alonso, Massa en Hamilton troepten bij elkaar en reden elkaar soms zelfs letterlijk in de weg. Ook hier oordeelde de wedstrijdleiding dat geen bestraffing noodzakelijk was.

Volgens Felipe Massa hebben de racestewards alvast de juiste beslissing genomen en oordeelden ze naar de geest van sport door geen bestraffing aan iemand op te leggen. Een goede zaak ook voor de race en de strijd om de titel. Hamilton blijft zo immers op de tweede startplaats.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Felipe MassaFernando AlonsoLewis Hamilton

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië