logo
 

“Geen F1-race in Duitsland dit jaar”

19 maart 2015 — Na de Hockenheimring heeft ook de Nürburgring bevestigd dat het de GP van Duitsland dit jaar niet zal ontvangen. Daardoor zal er voor het eerst sinds 1955 geen F1-race plaatsvinden in Duitsland.


Dinsdag liet Georg Seiler, de directeur van de Hockenheimring, reeds verstaan dat ze de Formule 1 niet zouden ontvangen dit jaar. Even werd er immers aan gedacht om Hockenheim alsnog te laten invallen voor de Nürburgring maar dat lukt dus niet.

Vandaag liet vervolgens de Nürburgring weten dat ook zei definitief afhaken om eventueel een F1-race te organiseren. Daardoor zal er dit jaar voor het eerst sinds 1955 geen F1-race plaatsvinden in Duitsland. Ook in 2007 vond er geen GP van Duitsland plaats, al was er dan wel een GP van Europa, die eveneens in Duitsland plaatsvond.

Pietro Nuvoloni, woordvoerder van de Nürburgring, liet tegenover het persagentschap DPA weten dat de onderhandelingen met Bernie Ecclestone op niets uitgedraaid zijn en dat het nu te laat is om nog een GP van Duitsland te organiseren.

“We zijn tot de conclusie gekomen dat het momenteel omwille tijdtechnische, organisatorische alsook economische redenen geen zin meer heeft om nog te wachten,” aldus Nuvoloni tegenover DPA.

Nuvoloni verwijst daarmee naar het feit dat Bernie Ecclestone een voorstel van de eigenaars van de Nürbrugring heeft gekregen maar dat hij daar niet is op ingegaan.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België