logo
 

“Geen F1 voor Stoffel Vandoorne”

01 maart 2015 — De voorbije dagen waren er geruchten ontstaan dat Stoffel Vandoorne eventueel dit seizoen voor het Manor F1 team zou kunnen rijden, maar Eric Boullier van McLaren-Honda ontkent alvast die geruchten.


De link tussen Manor en Vandoorne ontstond nadat bekend werd dat de samenwerking tussen Manor en McLaren verder uitgebreid wordt. McLaren zal de technische ondersteuning van de renstal gevoelig verhogen.

Volgens sommigen zou één van de voorwaarden daarbij zijn dat Stoffel Vandoorne, die deel uitmaakt van het McLaren Young Driver Programma, het twee F1-zitje bij Manor zou krijgen. Manor bevestigde reeds Will Stevens als eerste rijder en stelt momenteel alles in het werk om binnen twee weken aan de start te verschijnen van de GP van Australië in Melbourne.

Tegenover DH.be liet Eric Boullier van McLaren echter verstaan dat Vandoorne komende seizoen niet zal rijden voor het Manor F1 team en dat de Kortrijkzaan zoals gepland zal deelnemen aan de GP2-series, waarin hij zal proberen om kampioen te worden.

“Ik heb net als jullie dat gerucht vernomen maar het is helemaal niet waar. Stoffel gaat zich dit jaar zoals voorzien concentreren op de GP2. Voor de Formule 1 zullen we voor 2016 zijn mogelijkheden bekijken,” aldus Boullier.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België