logo
 

Geen financiële steun meer uit Venezuela: betekent dit het begin van het einde voor Maldonado?

20 mei 2014 — Pastor Maldonado zal binnenkort niet meer op de financiële steun uit zijn thuisland kunnen rekenen.

image
Het is een publiek geheim dat Pastor Maldonado zijn racezitjes in de Formule 1 in sterke mate te danken heeft aan Petróleos de Venezuela S.A. (PDVSA), de oliemaatschappij uit zijn thuisland Venezuela. PDVSA is een staatsbedrijf en laat nu net de nieuwe sportminister van Venezuela verklaard hebben dat hij geen geld meer wil investeren in autosport.

“Ik weet dat ik door dit te roepen geen vrienden maak maar er zal geen dollar meer richting de autosport gaan,” zei Antonio Alverez, de nieuwe Venezolaanse sportminister, aan Ultimas Noticias. “De sport in Venezuela heeft momenteel andere prioriteiten. Het is niet goed om overheidsgeld te investeren in disciplines die niets bijdragen aan de ontwikkeling van de sport in dit land.”

Slecht nieuws dus voor Pastor Maldonado die een groot deel van zijn ruggesteun daardoor ziet verdwijnen. Het is dan ook maar de vraag of Pastor Maldonado nog lang in de Formule 1 zal vertoeven.

Uiteraard moeten de huidige overeenkomsten wel gerespecteerd worden maar het is maar de vraag of Maldonado na dit seizoen nog ergens een zitje zal vinden. De Venezolaan heeft zowel bij de teams alsook de fans geen al te beste reputatie. Meestal is het dan over en uit ...


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Pastor MaldonadoLotus

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België