Geen Formule 1 in HD tot 2012

14 juni 2010 — Als maar meer klinkt de oproep om de Formule 1 eindelijk in High Definition uit te zenden, maar voorlopig gaat Bernie Ecclestone niet op dat verzoek in.

De tijd dat je een pionier was indien je een tv kocht die beelden in HD kon weergeven is ondertussen al lang voorbij. Ondertussen is het zelfs allemaal 3D wat de klok slaat.

Het is echter opmerkelijk hoe de Formule 1, toch wel een erg technologische sport , blijkbaar is blijven stilstaan in het tijdperk dat je al trots kon zijn met een 100 Hertz tv. De oproep om de Formule 1 in High Definition uit te zenden klinkt dan ook steeds nadrukkelijker. Toch lijkt Bernie Ecclestone voorlopig niet te overhalen om zo snel mogelijk HD te introduceren in de sport.

Volgens een recent onderzoek onder F1-fans blijkt er een grote vraag naar HD-beelden. Ook Bernie Ecclestone is de mening toegedaan dat alles beschikbaar is om over te stappen naar het opnemen en uitzenden van F1-beelden in HD.

Er is echter één grote maar. Volgens Ecclestone moeten er eerst veel meer F1-fans zijn die de mogelijkheid hebben om de Formule 1 in HD te bekijken. Daarom is Bernie Ecclestone van mening dat de Formule 1 pas in 2012 zal overstappen op HD.

“We willen niet uitzenden in HD tot de mensen het echt wensen,” zei Ecclestone tegenover Autosport. “Ik vroeg in Engeland aan de BBC hoeveel mensen momenteel HD kunnen ontvangen en dat bleek maar zo’n twintig procent te zijn.”

“Ik wil er ook zeker van zijn dat we topkwaliteit kunnen aanbieden. Alvorens we de extreme topkwaliteit verkrijgen die we wensen te leveren zal het ongeveer 2012 zijn,” besluit Ecclestone.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België