logo
 

“Geen geld, geen racezitje”

27 september 2012 — Bovenstaande uitspraak komt van de manager van Vitaly Petrov, maar het is algemeen geweten dat deze spreuk reeds jarenlang in de Formule 1 geldt.

image
Enkel indien je een echt toptalent bent kan een rijder het zich veroorloven om zonder heel wat sponsorgelden te komen aankloppen voor een racezitje. Al valt zelfs dat te nuanceren. Alonso zijn overstap naar Ferrari werd bijvoorbeeld mee verwezenlijkt door de Spaande bank Santander. Die beloofde de nodige sponsorgelden neer te tellen.

En op dat vlak loopt het nu mis voor Vitaly Petrov. De Rus krijgt niet voldoende geld bij elkaar om zich te kunnen verzekeren van een racezitje voor 2013. De geruchten over de financiële problemen bij Petrov doen reeds geruime tijd de ronde maar nu komt ook Oksana Kosachenko, de manager van Petrov, ermee naar buiten.

“We nemen een timeout nu,” zei ze tegenover R-Sport. “We hebben tijd nodig om al onze financiële mogelijkheden te bestuderen. We moeten bekijken of het nog zin heeft om ermee door te gaan. Indien er geen geld is, dan is er ook geen rijder.”

Kosachenko zou in gesprek geweest zijn met meerdere teams maar de problemen situeren zich dus op financieel vlak. Zo zou Petrov ondermeer de steun kwijt zijn van Sibur, een erg belangrijke partner die heel wat financieel gewicht in de schaal legde. Ook zou Kosachenko niet zoals vorig jaar gans de winter willen onderhandelen. Ze sluit niet uit dat Petrov dan andere mogelijkheden zal bekijken.

Het ziet er dus niet goed uit voor de Rus, al betekent het eventueel verdwijnen van de Rus wel dat er opnieuw een racezitje vrijkomt voor heel wat andere kandidaten. De stoelendans kan dus beginnen ...

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België