Geen getrapte neus voor nieuwe Williams

09 januari 2013 — De nieuwe Williams zal, in tegenstelling tot de FW34, niet meer beschikken over een zogenaamd 'getrapte' neus.

image
De ‘getrapte neuzen’ waarover de meeste F1-bolides in 2012 beschikten zullen in 2013 amper nog te zien zijn, althans, dat is toch de verwachting. Door een aanpassing van het reglement zal er een soort overkapping voorzien mogen worden waardoor de daadwerkelijke overgang in de neus niet meer te zien is.

Uiteraard mogen de teams er nog wel voor opteren om hun wagens van 2013 van een getrapte neus te voorzien. Bij Williams zal dat alvast niet het geval zijn, dat verklapte Valtteri Bottas. De FW35 zal over de zogenaamde ‘cosmetische ingreep’ beschikken die in het reglement is voorzien. De teams mogen volgens die aanpassing in het reglement gebruikmaken van een ‘overkapping’.

“De nieuwe wagen zal een doorontwikkeling zijn van de FW34 maar er zullen wel enkele ingrijpende veranderingen zijn op aerodynamisch vlak,” zei Valtteri Bottas. “We concentreren ons vooral op het verbeteren van de acceleratie uit de bochten.”

Williams hoopt ongetwijfeld om met de FW35 een nieuwe stap in de goede richting te zetten. Het voorbije seizoen behaalde Pastor Maldonado tijdens de GP van Spanje de eerste overwinning voor Williams sinds 2004.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België