Geen GP van Australië zonder Ferrari

10 juli 2009 — De vrede tussen FOTA en FIA blijkt van korte duur te zijn geweest na een nieuwe discussie op woensdag. Is de toekomst van de sport opnieuw in gevaar? Ron Walker de organisator van de Grote Prijs van Australië denkt van wel.

De organisatie van de GP van Australië is overigens van plan niet langer races te organiseren indien Ferrari op bepaalde dag afscheid zou nemen van de sport.

“Als de onenigheid blijft bestaan zoals ze op dit ogenblik is, dan zullen we sterk overwegen of we nog langer willen samenwerken met de sport. Als Ferrari stopt met de F1 heeft de GP van Australië minder waarde en verliest ze een deel van de glamour. Bovendien zullen ook de investeringen van de overheid een vraagteken worden”, zo vertelde Ron Walker.

Ecclestone mag dan wel een goede vriend zijn van Walker maar dat wil niet zeggen dat hij z’n mening niet mag zeggen. Volgens Walker doet Ecclestone zijn best maar kon de sport wel eens stilaan tot een einde komen.

“Ecclestone probeert momenteel de schade te beperken door te zorgen dat de teams overeen zouden komen zonder onenigheid. Als de bekendste en grootste autoproducenten het niet meer eens geraken met de regels van de FIA, dan denk ik dat de sport op haar einde komt”, aldus Ron Walker.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België