logo
 

Geen GP van Duitsland in 2015?

22 januari 2015 — Bernie Ecclestone heeft laten uitschijnen dat de kans bestaat dat er dit seizoen geen GP van Duitsland komt.


Enkele dagen geleden kwam er het enigszins verrassende bericht dat de GP van Duitsland waarschijnlijk zou doorgaan op de Hockenheimring in plaats van de Nürburgring. De GP van Duitsland wordt normaal gesproken afwisselend georganiseerd op beide circuits en in 2015 was het eigenlijk de beurt aan de Nürburgring. Nu krijgen we weer een ander verhaal te horen.

Bernie Ecclestone liet enkele dagen geleden verstaan dat het onmogelijk was om de GP van Duitsland te laten doorgaan op de Nürburgring. Wel was hij in gesprek om de race net als vorig jaar te laten doorgaan op de Hockenheimring.

Nu blijkt er zelfs heel wat onzekerheid te bestaan over het al dan niet doorgaan van de GP van Duitsland. Toen Sky Sports aan Bernie Ecclestone de vraag stelde of de GP van Duitsland zeker wordt verreden luidde zijn antwoord als volgt: ‘Niet echt.’

Bernie Ecclestone liet verstaan dat er misschien helemaal geen GP van Duitsland wordt verreden dit seizoen.

‘We hebben al een race in die regio, de GP van Oostenrijk,’ grapte Bernie Ecclestone tijdens het interview met Sky Sports.

Indien we geen GP van Duitsland zouden krijgen, dan zou dat de eerste keer sinds 1960 zijn. Op zich lijkt het ondenkbaar, zeker gezien de huidige dominantie van Mercedes in de Formule 1. Als Duits autoconstructeur heeft het er alle belang bij dat de GP van Duitsland immers doorgaat.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België