Geen GP van Duitsland in 2017?

16 december 2015 — Volgens F1-baas Bernie Ecclestone is de kans klein dat er in 2017 een GP van Duitsland zal plaatsvinden.


Sinds 2007 wordt de GP van Duitsland afwisselend op de Hockenheimring en de Nürburgring georganiseerd. Het was de bedoeling om Duitsland zo op de F1-kalender te houden en de organisatie van de race financieel haalbaar te houden.

Dit jaar moest de GP van Duitsland normaal gezien plaatsvinden op de Nürburgring maar de nieuwe eigenaren van het circuit bereikten geen akkoord met Bernie Ecclestone. De Hockenheimring kon de organisatie niet overnemen omdat het ‘kort dag’ was. Zelfs Mercedes probeerde financieel bij te springen, maar ook dat volstond niet voor een GP van Duitsland in 2015.

Volgend jaar zal er wel een GP van Duitsland verreden worden. Zoals gepland zal deze doorgaan op de Hockenheimring, maar in 2017 moet de race normaal opnieuw plaatsvinden op de Nürburgring. Volgens Bernie Ecclestone is de kans echter klein dat Duitsland dan op de F1-kalender zal staan.

“We kunnen met zekerheid zeggen dat er op de Nürburgring geen F1-race zal plaatsvinden,” zei Bernie Ecclestone tegenover ‘Motorsport-Magazin.com’. “

Ondanks het feit dat er met Nico Rosberg en Sebastian Vettel twee Duitse F1-piloten aan de top meerijden en Mercedes de F1 momenteel domineert loopt Ecclestone niet meteen warm voor Duitsland.

“Ik geloof niet dat Duitsland een grote markt is,” aldus Ecclestone.

Er zijn ook geruchten dat Duitsland en Frankrijk afwisselend een F1-race zouden kunnen organiseren, maar daar wil Ecclestone niet van weten.

“Het kost veel meer geld om die races dan te promoten. De mensen vergeten ook in welk jaar de races worden georganiseerd,” besluit Ecclestone.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België