Geen Honda maar wel Chevrolet voor Alonso tijdens Indy 500

04 december 2018 — McLaren heeft bevestigd dat Alonso met een door Chevrolet aangedreven wagen zal deelnemen aan de Indy 500.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

In 2017 nam Fernando Alonso voor de eerste keer deel aan de Indy 500. Aangezien McLaren toen Honda als motorleverancier had werd de Spanjaard zijn avontuur in de Indy 500 ook gesteund door Honda.

De eerste kennismaking van Alonso met de Indy 500 liep echter met een sisser af. De Spanjaard reed lange tijd mee vooraan maar moest uiteindelijk opgeven door ... een probleem met de Honda-motor.

Volgend jaar neemt Alonso opnieuw deel aan de Indy 500 maar deze keer zal de Spanjaard kunnen rekenen op een Chevrolet-motor, zo bevestigde McLaren.

“McLaren en Chevrolet delen een geschiedenis in de Noord-Amerikaanse motorsport,” aldus McLaren-baas Zak Brown. “De kans om deze twee merken opnieuw aan elkaar te verbinden voor dit speciaal evenement was te mooi om te laten schieten.”

“Net zoals McLaren zit ook bij Chevrolet het racen in de genen. De reputatie van Chevrolet in de IndyCar is uitstekend en ze zijn een enorm sterke partner,” besloot Brown.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België