“Geen hoop meer voor GP van Duitsland”

17 maart 2015 — "Er is geen hoop meer voor een GP van Duitsland in 2015", dat zegt Georg Seiler, de directeur van de Hockenheimring, tegenover het Duitse Bild.

image
Normaal gesproken moest de GP van Duitsland dit jaar doorgaan op de Nürburgring maar dat is niet mogelijk omwille van financiële problemen alsook de eigenaren die er volgens F1-baas Bernie Ecclestone niet klaar voor zijn.

De GP van Duitsland wordt afwisselend op de Nürburgring en de Hockenheimring georganiseerd en er werd nog even gehoopt dat de race alsnog zou kunnen plaatsvinden in Hockenheim. De eigenaren van de Hockenheimring lieten vandaag echter weten dat een F1-race organiseren geen optie meer is, daarvoor is de deadline verstreken.

“De deadline is verstreken om een race te kunnen organiseren, anders zou de kwaliteit van het evenement eronder lijden,” zei Georg Seiler tegenover Bild. “We hebben geen hoop meer dat er hier een F1-race zou plaatsvinden.”

“We hebben ons bereid getoond om eventueel in te vallen voor de Nürburgring, ook al zijn we daar contractueel niet toe verplicht”.

Officieel is het nog niet bevestigd maar indien er dit jaar daadwerkelijk geen GP van Duitsland plaatsvindt dan is het de eerste keer sinds 1955 dat er geen F1-race plaatsvindt in Duitsland. In 2007 was er weliswaar geen GP van Duitsland maar vond er met de GP van Europa wel een F1-race in Duitsland plaats.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België