Geen Mick Schumacher tijdens F1-test in Barcelona

09 mei 2019 — Na de GP van Spanje vinden in Barcelona de tweede reeks in season-testdagen plaats en dat zal gebeuren zonder Mick Schumacher.


Ferrari heeft bevestigd dat Mick Schumacher niet in actie zal komen tijdens de testdagen in Barcelona, niet voor Ferrari en ook niet voor Alfa Romeo. De Scuderia zal wel met twee wagens deelnemen aan de test waarvan een exclusief voor Pirelli is voorbehouden om de banden voor 2020 te testen.

Dinsdag veertien mei zal Charles Leclerc de honneurs waarnemen voor Ferrari terwijl Sebastian Vettel met de tweede wagen aan de slag zal gaan voor Pirelli. Woensdag is Leclerc aan de beurt bij Pirelli en in de andere auto zal Antonio Fuoco te bewonderen zijn.

De tweeëntwintigjarige Italiaan is een van de vier simulatorrijders bij Ferrari en hij zal vooral het werk in de simulator moeten vergelijken met dat in het echte leven.

Bij Alfa Romeo zal een andere Ferrari junior de eerste dag voor zijn rekening nemen, namelijk de Brit Callum Ilott. Op woensdag komt ouwe getrouwe Kimi Raikkonen in actie voor Alfa.

Ondanks het feit dat Mick Schumacher het er tijdens de eerste test behoorlijk vanaf had gebracht wil hij zich concentreren op zijn seizoen in de F2. Na een voorzichtig begin in Bahrein begon de jonge Schumacher onder stoom te komen in Baku met een vijfde plaats in de sprintrace als beste resultaat. 

Maar hij heeft ook nog leergeld betaald, door een spin tijdens de hoofdrace moest hij zonder punten afdruipen. Mick Schumacher bekleedt na twee raceweekends de negende plaats in de tussenstand om het kampioenschap.

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België