Geen motorwissel voor Raikkonen na opgave in Spanje

15 mei 2018 — Tijdens de GP van Spanje moest Kimi Raikkonen plots opgeven door een motorprobleem. Vandaag kwam er echter goed nieuws voor de Fin, zijn motor moet immers niet gewisseld worden.

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Tijdens ronde 26 van de GP van Spanje, nog voor halverwege de race, kreeg Kimi Raikkonen plots een motorprobleem. De Fin kreeg te horen dat hij zijn wagen aan de kant moest zetten maar erg traag bereikte de Fin alsnog de pitbox van Ferrari.

Ferrari liet na afloop van de race weten dat er een grondige analyse van Raikkonen zijn motor zou plaatsvinden. Uiteindelijk bleek een probleem met de bekabeling de oorzaak van het motorprobleem te zijn. Daardoor werkten de cilinders aan de linkerkant van de motor niet meer.

De motor raakte daardoor niet onherstelbaar beschadigd waardoor Ferrari de krachtbron in Monaco gewoon opnieuw kan gebruiken. Erg belangrijk en zeer goed nieuws omdat tijdens het F1-seizoen 2018 mogen er slechts drie exemplaren van elk motoronderdeel gebruikt worden.

Opmerkelijk is dat Raikkonen het raceweekend al met enkele nieuwe motoronderdelen begon. Dat op zich strooide al roet in het eten van de motorplanning van Ferrari. Ferrari plande immers een upgrade van haar motor in Canada. De eerste motor moest dan ook normaal meegaan tot in Monaco. Mogelijk zal Raikkonen daardoor veel langer moeten wachten op de motorupgrade.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België