“Er komt geen nachtrace in Melbourne”

16 maart 2013 — Bernie Ecclestone wil het al jaren, een nachtrace in Australië, maar de organisatoren van de GP van Australië hebben nog maar eens verklaard dat ze een nachtrace echt niet zien zitten.

image
De GP van Australië werd reeds enigszins verlaat om op een beter moment op tv te komen voor de Europese F1-fans. De thuismarkt van de Formule 1 is immers enorm belangrijk, zeker op commercieel vlak.

Bernie Ecclestone wil daarom al geruime tijd dat de GP van Australië een nachtrace wordt. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de F1-race op een commercieel veel interessanter moment op tv zou komen. De organisatoren van de GP van Australië zien dat echter absoluut niet zitten.

Andrew Westacott, de grote baas achter de organisatie van de GP van Australië, laat weten dat hij geen nachtrace in Melbourne wil. Ondermeer het kostenplaatje voor de verlichting zou veel te hoog oplopen.

“Hoe moeten we dat gaan doen?” zei Westacott tegenover Speed Week. “We bevinden ons te midden van een park in de stad en dan spreken we nog niet over het gigantische kostenplaatje voor het installeren van de verlichting. En dat zou niet alleen voor het circuit moeten gebeuren maar voor gans het park.”

“Het is gewoonweg ondenkbaar,” besluit Westacott.

Bernie Ecclestone mag dus blijven dromen van een nachtrace in Melbourne ...

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België