Geen nieuwe Ferrari-motor in Spanje voor Alfa Romeo en Haas

09 mei 2019 — Alfa Romeo racing en het Haas F1 team zullen in Spanje nog geen gebruikmaken van de nieuwe verbeterde Ferrari-motor.

al

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alfa Romeo Racing (@sauberf1team) op

Ferrari liet eerder deze week verstaan dat het in Spanje een nieuwe verbeterde versie van haar motor zal introduceren, wat twee races vroeger dan gepland is.

In tegenstelling tot Ferrari zullen de klantenteams Haas en Alfa Romeo de nieuwe motor nog niet gebruiken. Haas en Alfa Romeo zullen waarschijnlijk pas in Monaco of Canada overstappen naar de nieuwe motor.

Volgens Haas-teambaas Guenther Steiner moet er niet te wild gespeculeerd worden over eventuele redenen voor deze beslissing, in het verleden viel het immers ook al voor dat klantenteams sneller dan Ferrari overstapten op een nieuwe versie van de motor.

“Vorig jaar was het andersom, toen liepen wij voorop bij het overstappen naar de nieuwe versie van de motor,” aldus Steiner. “Iedereen vroeg ons toen waarom we het deden, nu is het andersom.”

“Logistiek is het een grote uitdaging en ze vroegen ons of we er geen probleem mee hadden dat we nog even moesten wachten. We waren tevreden met het voorstel, al weten we nog niet of we in Monaco of Canada overstappen naar de nieuwe versie.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België