Geen punten voor Toyota in teleurstellende race

30 augustus 2009 — Toyota heeft geen punten kunnen scoren in de Grote Prijs van België. Na de kwalificatie gisteren zag het er nogthans veelbelovend uit voor het team.

Jarno Trulli mocht als tweede starten maar raakte niet goed weg en moest na de eerste ronde al de pits inrijden voor een nieuwe voorvleugel. Uiteindelijk gaf hij op met een remprobleem.

“Ik kan echt niet zeggen hoe teleurgesteld ik ben met deze race. Ik verwachtte een sterk resultaat omdat het zo goed ging in de kwalificatie. In de eerste ronde zat ik echter vlak achter Heidfeld en in de exit dacht ik dat hij sneller zou wegrijden dan dat het geval was. Ik weet niet of hij een probleem had maar ik raakte hem en de voorvleugel brak af. Ik had geen keuze en kwam de pit in. Daarna kon ik niets meer doen en het team merkte een probleem op met de remmen. Daarom besloot ik op te geven.”

Teamgenoot Timo Glock kwam wel aan de finish maar buiten de punten. Hij werd tiende.

“De start was goed en ik reed vierde toen de safety car uitreed dus het zag er goed uit. Bij de eerste pitstop liep er echter iets mis met de tankinstallatie en dat kostte me tijd en plaatsen. Ik deed mijn best en de wagen was redelijk snel maar het mocht niet zijn.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België