logo
 

Geen punten, wel een boete voor Force India

07 juli 2013 — Naast de 30 000 euro boete voor Red Bull wegens een unsafe release, ontvangt ook Force India een boete. image

Force India hoeft echter niet zo veel op te hoesten. De FIA gaf het team een boete van vijfduizend euro voor een unsafe release. De wagen van Paul Di Resta werd tijdens de eerste reeks pitstops te vroeg weggestuurd, en kwam net niet in aanrijding met de Toro Rosso van Jean-Eric Vergne. Een teleurstellend weekend dus voor het team van Vijay Mallya, waarin geen van beide rijders in de punten eindigde.

“Het was zeker niet het makkelijkste weekend voor ons.” begint Di Resta. “In de laatste stint leek het er even op dat we toch nog punten zouden pakken, maar onze banden lieten het niet toe. Een tweestopstrategie zou hoe dan ook een lastige klus geworden zijn, en de safety car heeft daar ook niet bij geholpen. Op bepaalde momenten presteerde de wagen heel goed, maar in het begin had ik te veel moeite met de medium banden op mijn wagen. Heel jammer dat we puntenloos terug naar huis gaan, maar hopelijk is onze vorm opnieuw beter in Hongarije.”

Ook Adrian Sutil bespeelt dezelfde klaagorgel. “Dit is ontgoochelend. Om één of andere reden kwamen we gewoon snelheid te kort dit weekend. Ik had te veel moeite met de banden. We moesten ook overstappen op een driestopper, en dat was niet gepland. Toen ik bij mijn laatste stop ook nog eens tijd verloor kon ik punten wel helemaal vergeten.” verklaarde de Duitser na de race.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België