logo
 

“Geen racezitje voor Kubica bij Williams, Sirotkin favoriet”

12 december 2017 — Volgens 'Motorsport.com' zou Robert Kubica niet langer in de running zijn voor het racezitje dat nog vrij is bij Williams. De Rus Sergey Sirotkin zou de favoriet voor het racezitje zijn.


Er is nog maar één racezitje vrij voor het F1-seizoen: het tweede racezitje bij het Williams F1 team, naast dat van de Canadees Lance Stroll. Er wordt met veel belangstelling gewacht op een aankondiging van Williams maar die blijft nog steeds uit.

Tijdens de tweedaagse test op het Yas Marina Circuit in de week na de GP van Abu Dhabi gaf het Williams F1 team zowel Robert Kubica als Sergey Sirotkin de kans om zich te bewijzen. Veel fans hopen op een comeback van Robert Kubica maar die kansen zijn volgens ‘Motorsport.com’ ernstig geslonken. Robert Kubica zou niet meer in de running zijn voor het tweede racezitje bij Williams.

Uiteraard zou het op commercieel vlak erg interessant kunnen zijn om Kubica een comeback te laten maken. Williams zou ook onder de indruk geweest zijn van de feedback die Kubica aan het team gaf en hoe hij zich integreerde binnen het team. Uit de testdata zou echter zijn gebleken dat Sergey Sirotkin op het vlak van pure snelheid de betere keuze is.

Sirotkin, die het voorbije seizoen testrijder was bij Renault, zou bovendien heel wat miljoenen sponsorgeld meebrengen. Sirotkin heeft immers heel wat Russische connecties bij SMP Racing. Er zou sprake zijn van zo’n 15 miljoen euro aan sponsorgelden. Gecombineerd met zijn competitievere tijden zou dat de doorslag geven.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België