logo
 

Geen rol als testpiloot voor Mick Schumacher bij Alfa Romeo

24 december 2019 — Alfa Romeo-teambaas Fred Vasseur laat weten dat Mick Schumacher komend jaar niet in actie zal komen als testpiloot bij de Zwitserse formatie in 2020.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mick Schumacher (@mickschumacher) op

Mick Schumacher is lid van de Ferrari Driver Academy en in die hoedanigheid zagen we hem afgelopen jaar in actie komen voor zowel Ferrari als Alfa Romeo tijdens de in-season testdagen in Bahrein.

Door de sterke banden die Alfa Romeo heeft met Ferrari wordt algemeen aangenomen dat Mick Schumacher misschien wel in 2021 zijn debuut in de F1 zal maken voor de renstal uit Hinwil.

Volgend jaar moeten we de jonge Duitser alvast niet verwachten bij Alfa Romeo om testkilometers te maken, dat laat teambaas Fred Vasseur weten aan ‘Blick.’

“Er zullen geen extra testen zijn volgend jaar,” vertelde Vasseur aan Roger Benoit van ‘Blick.’

“Ten eerste moet Mick de Formule 2 winnen of goed presteren, maar dat is ongelooflijk moeilijk gezien de omstandigheden en de druk. We volgen zijn pad en vooruitgang, samen met Ferrari.”

Alfa Romeo gaat volgend jaar door met Raikkonen en Giovinazzi maar het feit dat het dit jaar zo lang duurde eer die laatste bevestigd werd laat uitschijnen dat het vertrouwen in de Italiaan niet bijster groot is.

Vasseur ziet het echter anders en hij vindt het een goed manier om iedereen scherp te houden.

“Tien jaar geleden wilden de teams hun rijders in februari aankondigen,” zei Vasseur.“We hadden nooit haast, dus we konden de druk op het team en op Antonio handhaven.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mick Schumacher (@mickschumacher) op

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België