logo
 

Geen straf voor de Mclarens en Mark Webber

22 mei 2011 — Na de race was er even commotie, omdat beide Mclaren-rijders, Mark Webber en Jaime Alguersuari onderzocht werden door de racestewards voor het mogelijk negeren van de gele vlaggen nadat Heikki Kovalainen in bocht negen van de baan was gegaan.

McLaren’s drivers Jenson Button and Lewis Hamilton, as well as Red Bull’s Mark Webber, have escaped penalties after failing to slow down for yellow flags during the race.

De racedirectie gaf echter geen straf aan het McLaren-duo en Red Bull-rijder Mark Webber, maar wel een waarschuwing, wat betekent dat het resultaat van de GP van Spanje definitief is.

De teambaas van McLaren, Martin Whitmarsh, zei tegenover de BBC het volgende: ” We waren in staat aan te tonen dat we trager reden in die bocht dan we normaal deden. De data toonde dit, maar toch achtten de stewards dat een waarschuwing op zijn plaats was. Ik denk dat ze een redelijke standpunt hebben ingenomen.”

“Het was overigens op een deel van het circuit waar ze sowieso geen gas geven. Dus dat was de moeilijkheid. Doorgaans is er een debat waarin je moet aantonen dat je effectief van het gas gegaan bent, maar wanneer je al geen gas aan het geven bent kun je moeilijk bewijzen dat ze van de gaspedaal gegaan zijn, of niet?”

“In ieder geval, we gaan gewoon verder na deze race. We moeten erop toezien dat we uit de problemen blijven en ons goed werk verderzetten. Het is immers maar een paar dagen voor we in Monaco belanden.”

Op het moment van schrijven was overigens niet bekend of ook Jaime Alguersuari slechts een waarschuwing krijgt.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België