“Geen ultrasoft in Baku omdat we geen risico’s wensten te nemen”

07 maart 2016 — Pirelli brengt de ultrasoft niet mee naar Baku voor de GP van Europa en dat omdat de Italiaanse bandenleverancier niet erg veel gegevens over het circuit heeft.


Het zal de eerste keer zijn dat de F1-bolides doorheen de straten van Baku scheuren. Hoe het circuit er zal uitzien en doorheen welke smalle straatjes er gereden zal worden weten we al. Nu Pirelli heeft laten weten dat er met de medium, soft en supersoft zal gereden worden, weten we ook met welke banden er zal gereden worden.

Het is echter wel opmerkelijk dat Pirelli de zogenaamde ‘ultrasoft’, die extreem zachte bandencompound die speciaal voor stratencircuits is ontwikkeld, niet meebrengt naar Baku. Pirelli heeft er echter wel een goede reden voor.

“We hebben niet de mogelijkheid gehad om het asfalt in Baku te meten en de ruwheid van het asfalt is een zeer bepalende factor bij het bepalen van de bandenkeuzes,” aldus Mario Isola van Pirelli. “Voor Azerbeidzjan zijn soft, supersoft en ultrasoft waarschijnlijk de beste keuze maar we kunnen ons alleen maar baseren op de simulaties van de teams en de layout van het circuit. Dit is alles waarover we beschikken en we kunnen het risico niet nemen om de ultrasoft te selecteren zonder bijkomende informatie.”

Indien Pirelli toch de ultrasoft had gekozen dan riskeerde het bij een te ruwe asfaltlaag dat de ultrasoft al na amper enkele ronden compleet versleten zou zijn. Dat zou dan weer tot heel wat kritiek leiden en niet goed zijn voor het imago van de Italiaanse bandenfabrikant.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België