Geen virtuele GP van Bahrein voor Max Verstappen: “Te druk en te lastig”

21 maart 2020 — Ondanks dat Max Verstappen erg actief is in het virtueel racen, ofwel 'simracing', zal de Nederlander niet deelnemen aan de virtuele GP van Bahrein die de Formule 1 zondag organiseert.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Gisteren raakte bekend dat de Formule 1 tijdens de weggevallen raceweekends een virtuele F1-race wil organiseren waarbij echte F1-piloten het virtueel kunnen opnemen tegen ervaren simracers. Daarbij wordt er geracet via het Codemasters-spel F1 2019.

Aangezien Max Verstappen zeer actief is in het simracen werd verwacht dat de Nederlander komende zondag aan de start zou verschijnen van de virtuele race in Bahrein maar dat blijkt nu toch niet het geval te zijn.

Tijdens een Skype-gesprek in het programma Peptalk op Ziggo Sport vertelt Verstappen vanuit zijn appartement in Monaco waarom hij niet deelneemt.

“Omdat ik dat spel nooit speel. Voordat je dat een beetje snapt en onder de knie hebt, ben je weer een paar dagen verder. Omdat ik op dit moment al druk ben met de andere racegames, voel ik daar nu niet zoveel voor. Dan ga je teveel switchen en dat werkt niet,” aldus Verstappen, die tevens benadrukte dat onderschat wordt hoe belangrijk het is om je wagen goed af te stellen.

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België