logo
 

Geen zomerpauze voor Renault: “We zetten alles op alles”

02 augustus 2015 — Tijdens een interview heeft Rémi Taffin te kennen gegeven dat Renault Sport F1 tijdens de zomerpauze alles op alles zet om de concurrentie bij te benen.


Renault Sport F1 begon niet goed aan het tweede jaar met de V6-turbomotor. Renault kende vorig jaar heel wat moeilijkheden met haar motor en het hoopte dit seizoen een serieuze stap vooruit te zetten. De Franse motorleverancier begon echter opnieuw niet goed aan het seizoen en leek zelfs een stap achteruit te hebben gezet.

Vlak voor de zomerpauze lijkt Renault eindelijk een serieuze stap vooruit te hebben gezet. Tijdens de GP van Hongarije eindigde de motorleverancier met twee wagens op het podium. Beide Red Bull-piloten wisten immers op het podium te eindigen, al moet Renault na de zomerpauze vooral zien te bevestigen.

In Hongarije liet Mercedes immers serieuze steken vallen en na de zomerpauze trekt het F1-circus met Spa-Francorchamps en Monza meteen naar twee circuits waarop de motor enorm belangrijk is. Beide circuits vormen een serieuze belasting voor de motor en iedere pk extra is mooi meegenomen, en laat nu net op dat vlak Renault nog een serieuze achterstand hebben.

Bij Renault willen ze tijdens de zomerpauze dan ook alles in het werk stellen om de kloof met de concurrentie zo veel mogelijk te verkleinen.

“Renault Sport F1 is geen team en daarom moeten wij ons niet houden aan de ‘shutdown’ die voor de teams geldt tijdens de zomerpauze,” aldus Rémi Taffin tegenover F1i. “De kalender is dit seizoen redelijk hectisch waardoor het personeel dat werkzaam is op de circuits en een deel van de ontwikkelingsafdeling van een vakantie geniet. Renault Sport F1 zal echter officieel open blijven. Zo’n 35 procent van onze werknemers zullen dagelijks aan het werk zijn.”

“De werknemers gaan afwisselend met vakantie zodat de werkzaamheden om de prestaties te verbeteren door blijven gaan. Voor de tweede helft van het jaar hebben we enkele belangrijke upgrades op komst waardoor het voor onze partners belangrijk is dat we aan het werk blijven.”

De GP van België, die gepland staat voor het weekend van 21-23 augustus, zal er dan ook snel zijn. Renault reist de maandag voor het raceweekend reeds af naar het circuit en de week voordien zullen de dyno’s uitvoerig in gebruik zijn ter voorbereiding van het raceweekend in Spa-Francorchamps.

“België is een redelijk zware race om opnieuw van start te gaan. De voorbereidingen zullen de week voorafgaand aan het raceweekend reeds plaatsvinden. De dyno’s zullen volop ingezet worden en de ingenieurs zullen proberen om de afstellingen voor de race in Spa te optimaliseren,” besluit Taffin.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België