Gefrustreerde Charles Leclerc: “Ik ben echt boos, ik moet even rustig worden”

26 september 2020 — Ferrari-rijder Charles Leclerc kon tijdens de kwalificatie niet verbergen dat hij bijzonder gefrustreerd was dat hij in Q2 met een elfde tijd vroegtijdig werd uitgeschakeld.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Leclerc schreeuwde het aan het einde van Q2 immers uit. Frustraties en ontgoocheling maakten zich meester van de polesitter van vorig jaar in Rusland. Leclerc was vooral ontgoocheld omdat het team tijdens zijn ultieme snelle ronde het verschil met Esteban Ocon onderschat zou hebben, wat invloed had op zijn rondetijd.

“Ze vertelden me dat Ocon achter me reed, ongeveer één à twee seconden van mij,” aldus een zichtbaar geïrriteerde Charles Leclerc. “Hij bevond zich echter veel verder achter mij, ik had nog wat marge denk ik.”

Leclerc was duidelijk gefrustreerd en over zijn toeren en de Monegask had even tijd nodig om terug te kalmeren.

“Ik ben nu boos, alles is nog erg vers, ik moet kalmeren. De race is morgen, tijdens de race worden de punten uitgedeeld.”

“Het is echter een moeilijk weekend voor mij. Tijdens de oefensessies deed ik het niet al te best en vervolgens vond ik het juiste ritme tijdens de kwalificatie. Ik slaagde er echter niet in om het potentieel van de wagen te tonen, het spijt me.”

Het had echter nog veel erger kunnen zijn want Leclerc slaagde er tijdens de kwalificatie maar net in om zijn gecrashte teamgenoot Sebastian Vettel te vermijden.

“Het was om toch wel wat schrik van te krijgen, hopelijk is het echter goed met hem. Ik ben echter vooral teleurgesteld dat ik niet kon doorstoten naar Q3.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België