logo
 

Gefrustreerde Daniel Ricciardo: “Renault presteerde ondermaats in Spanje”

14 mei 2019 — Daniel Ricciardo mag dan wel de nieuwkomer bij het Renault F1 team zijn, dat weerhoudt hem er niet van om openlijk kritiek te uiten op de beslissingen van het team.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

Ricciardo en teamgenoot Nico Hulkenberg finishten als twaalfde en dertiende buiten de punten en dat leidde bij Daniel Ricciardo tot heel wat frustraties. Vooral foute strategische keuzes liggen Ricciardo zwaar op de maag.
“Ik ben om eerlijk te zijn gefrustreerd,” gaf Ricciardo na afloop van de GP van Spanje toe.

“Ik zie Carlos op de achtste plaats. Aan het einde van de eerste stint hadden we hem achter ons. We monteerden vervolgens de harde band terwijl hij de medium band liet plaatsen. Hij passeerde ons tijdens zijn outlap, ik denk echter dat we over zijn snelheid beschikten.”

“Om eerlijk te zijn denk ik dat we ondermaats presteerden, we haalden niet het resultaat waartoe de wagen in dit erg competitief middenveld in staat is.”

Volgens Ricciardo is het bijzonder jammer dat Renault door een slechte strategie heel wat punten verspeelde.

“Er was een gebrek aan perfectie en dat kostte ons waarschijnlijk zo’n vier punten,” aldus de Australiër. “We moeten het dan ook beter proberen doen. We moeten bekijken waarom we de harde en niet de medium band lieten monteren. Misschien was dat omdat we te voorzichtig waren ... we mogen niet te voorzichtig zijn.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België