Gefrustreerde Lewis Hamilton: “Dit had anders kunnen gaan”

14 oktober 2019 — Tijdens de GP van Japan kregen we meermaals een geïrriteerde Lewis Hamilton over de boordradio te horen. Ook na afloop van de race was Hamilton nog steeds gefrustreerd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op

Hamilton is er immers van overtuigd dat een duidelijkere communicatie er voor had kunnen zorgen dat hij eventueel was overgeschakeld op een strategie met slechts één pitstop en zo eventueel de race had kunnen winnen. Nu finishte de Brit als derde, vlak achter Sebastian Vettel.

“Met een betere begeleiding en betere aanwijzingen was het me misschien gelukt,” zei Hamilton na afloop.

“Toen de banden gemonteerd werden zegden ze dat we voor een tweestopper zouden gaan omdat de bandendegradatie hoger was. Er werd me dan ook gezegd dat ik de kloof met Vettel moest dichten en iedere keer dat ik de kloof dichtte vergde ik veel van mijn banden.”

“Ik kon met mijn banden dan ook nooit doorgaan tot de finish. Indien ik van in het begin te horen had gekregen dat ik het iets rustiger moest doen en moest kijken of ik het kon managen dan had ik anders gereden en was een éénstopper misschien gelukt.”

Op het vlak van strategie en communicatie kon het volgens Hamilton dan ook duidelijk beter.

“We zullen uiteraard gaan samenzitten met de engineers en de strategen. Ik denk dat we het beter hadden kunnen doen. Het is dit jaar al enkele keren voorgevallen, maar los daarvan heeft Valtteri het erg goed gedaan.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België