Gefrustreerde Lewis Hamilton: “Ik reed een zeer slecht rondje”

31 oktober 2020 — Lewis Hamilton moest tijdens de kwalificatie nipt de duimen leggen voor teamgenoot Valtteri Bottas. Het verschil met de polepositie was slechts 0,097 seconde maar toch spreekt Hamilton van een "zeer slecht rondje".

“Het was een erg slechte rondje van mij,” vertelde Hamilton na afloop van de kwalificatie. “Zo’n dingen gebeuren echter. Je kan het niet altijd perfect doen.”

“Valtteri deed het zeer goed. Het was erg uitdagend daar op het circuit maar ik heb er van genoten.”

Max Verstappen was als eerste niet-Mercedes ongeveer een halve seconde trager maar toch is Hamilton op zijn hoede voor de Nederlander.

“Ze waren erg snel op de lange runs,” aldus Hamilton, die vervolgens wel benadrukte dat het op het circuit van Imola erg moeilijk is om in te halen.

“Wat jammer is aan dit circuit is dat het zo mooi is om op te rijden maar dat je tegelijkertijd bijna zeker een saaie race gaat hebben.”

“Je kan inhalen op het lange rechte stuk maar het is redelijk smal en je kan moeilijk volgen. Eenmaal je in de eerste bocht bent aangekomen ontstaat er een treintje. Er is nergens een plaats dat je kan inhalen.”

“Het gaat een uitdaging zijn om hier de wagen voor je goed te volgen maar hopelijk zal DRS wat helpen om een inhaalpoging te doen in de eerste bocht.”

“Ik ga morgen echter alles proberen geven, vingers gekruist,” besloot Hamilton.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België