Gefrustreerde Max Verstappen tegengehouden door kerbstones: “Iedereen gebruikt ze daar”

21 oktober 2018 — Max Verstappen zijn kwalificatie zat er al na Q1 op doordat de ophanging van zijn Red Bull het begaf toen hij over enkele kerbstones reed. De Nederlander droop gefrustreerd af en staat vandaag voor opnieuw een inhaalrace.


De veelbesproken ‘Verstopper’-kerbstone zou Max Verstappen niet tegenhouden, dat zei de Nederlander zelf voorafgaand aan het raceweekend in Austin. Tijdens de kwalificatie zagen we echter dat uitgerekend kerbstones hem tegenhielden.

Verstappen leek immers op weg om zich probleemloos te plaatsen voor Q2, tot de Nederlander breed ging in bocht zestien en uitgerekend door de kerbstones daar tegen werd gehouden. De ophanging van zijn Red Bull brak af en en een gefrustreerde Max Verstappen verdween uit de kwalificatie.

“Ik reed over de kerbstone heen en toen brak de ophanging af, waardoor ook de aandrijving het begaf,” zo valt te lezen op de officiële website van Max Verstappen.

“Het is wel wat vreemd, aangezien iedereen die kerb gebruikt. De bocht opent zich hierdoor iets meer en zo ben je wat sneller. Ze liggen er ook al twee jaar, dus we weten niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. Je probeert de schade natuurlijk nog te repareren, maar toen het gebeurde wist ik eigenlijk wel dat het klaar was.”

De race belooft dus weer spektakel op te leveren aangezien Verstappen opnieuw een inhaalrace moet afwerken.

“Normaal gesproken zijn we tijdens de race altijd iets competitiever. Ik hoop ook dat we vrij snel het middenveld voorbij kunnen zijn. Vorig jaar reden we van een zestiende naar een derde plek, dus we gaan dit jaar weer hetzelfde proberen te doen,” aldus Verstappen.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België