logo
 

Gefrustreerde Verstappen: “Dit is ongelooflijk klote, we betalen miljoenen aan Renault!”

29 juli 2018 — Max Verstappen moest al vroeg tijdens de GP van Hongarije opgeven door een motorprobleem. De Nederlander was dan ook enorm gefrustreerd en uitte enorm felle kritiek aan het adres van motorpartner Renault.


“Ik denk dat het wat met de motor was, ik heb het team nog niets gevraagd. Het is natuurlijk klote dat zoiets gebeurt,” zei een gefrustreerde Verstappen na afloop van de race tegenover de Duitse tv-zender ‘RTL’. “Ik heb nog met niemand van het team gesproken.”

De frustratie viel van het gezicht van Verstappen af te lezen en de reporter van RTL vroeg vervolgens waarom hij nog niet met het team had gesproken: “Het maakt allemaal toch niets uit, het blijft uiteindelijk hetzelfde.”

De reporter van RTL zei vervolgens tegen Verstappen dat hij duidelijk gefrustreerd was en vroeg wat er tijdens de zomerpauze moest gebeuren.

“We zijn veel te langzaam, wat de motor betreft. We hebben niet voldoende vermogen en ook de betrouwbaarheid is klote. Het is niet zoals het hoort te zijn,” uitte Verstappen felle kritiek aan het adres van motorpartner Renault.

“We betalen enorm veel miljoenen aan Renault om normaal een goede motor te krijgen maar het is echt klote.”

“Het is nog lang wachten op Honda, maar sowieso strijden we momenteel niet voor de wereldtitel. Dat is natuurlijk niet goed,” besloot Verstappen, die vervolgens wegstapte.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultMax VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië