Geheime meeting F1-teambazen in chalet Bernie Ecclestone over oprichten ‘piratenserie’?

27 maart 2019 — In februari zou een geheime meeting hebben plaatsgevonden tussen voormalig F1-baas Bernie Ecclestone en enkele F1-notabelen waarbij het eventueel oprichten van een alternatieve raceklasse voor de Formule 1 ter sprake zou gekomen zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Formula 1 Passione Infinita (@formula1_passione_infinita) op

De meeting zou hebben plaatsgevonden in het Zwitserse Gstaad, het roemrijke Zwitserse skioord waar zelfs sommige machines die de skipistes aanleggen op Ferrari-bolides lijken.

Bernie Ecclestone heeft in Gstaad een chalet en zou daar een gesprek gevoerd hebben met de Formule 1-teambazen Toto Wolff (Mercedes) en Lawrence Stroll (Racing Point). ‘s avonds zou ook voormalig Ferrari-baas Luca di Montezemolo mee aan tafel geschoven zijn.

Volgens een woordvoerder van Racing Point betrof het “een samenkomst van oude vrienden voor een diner ‘s avonds in Gstaad”. Tegenover ‘Auto Motor und Sport’ liet Toto Wolff dan weer het volgende weten:

“Lawrence Stroll had me in Gstaad uitgenodigd. Bernie heeft daar een Chalet. Zo zijn we daar uiteindelijk allemaal beland.”

Bernie Ecclestone liet telefonisch weten dat hij en Luca di Montezemolo te weten kwamen dat ook Toto Wolff en Lawrence Stroll in Gstaad waren, waarna ze elkaar dus allemaal zagen. Wat er vervolgens besproken werd, daarover zijn de meningen verdeeld.

“Tijdens het avondeten begonnen ze opeens over een afsplitsing te spreken,” beweert Ecclestone: “Stroll zei: ‘Waarom spreken we morgen niet af tijdens het middageten?’ Maar zoals gewoonlijk is daar niets van gekomen.”

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff vindt de beweringen alvast nonsens en houdt er een andere mening op na.

“Dat over een zogenaamde ‘piratenserie’ is onzin. We zullen Liberty Media en haar F1-project volledig ondersteunen,” aldus Toto Wolff tegenover ‘Auto Motor und Sport’.

Ook een woordvoerder van Racing Point ontkent: “De speculaties over een ‘Piratenserie’ zijn onzin,” luidde het in een mededeling, zonder te ontkennen dat Lawrence Stroll daadwerkelijk erover gesproken heeft.

Bernie Ecclestone van zijn kant liet dan weer weten dat een alternatieve raceklasse voor de Formule 1 reeds mogelijk zou zijn indien er zes teams hieraan zouden willen deelnemen. Volgens Ecclestone spreekt Toto Wolff bovendien niet voor iedereen, ook al laat hij dat volgens Ecclestone soms uitschijnen.

Waar rook is, is vuur? Of is dit het zoveelste drukkingsmiddel dat door verschillende teams wordt gebruikt om Liberty Media in de aanloop naar de samenkomst van de F1 Strategy Group in Londen deze week onder druk te zetten?

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België