Geheime meeting tussen Alonso en Ferrari?

24 mei 2018 — Oké, we beginnen met te zeggen dat het waarschijnlijk gewoon speculaties zijn, maar wat zou de F1-paddock zonder speculaties en geruchten zijn?

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Fernando Alonso zijn contract loopt eind dit seizoen af, dat van Kimi Raikkonen ook. Alonso die na dit seizoen in de Formule 1 blijft? Of Alonso die de Formule 1 verlaat?

We zullen het de komende maanden geregeld nog zien terugkomen maar volgens de Spaanse website ‘Diario Gol’ mag er gedroomd worden van een terugkeer van Alonso naar Ferrari.

Inderdaad, diezelfde Alonso die minstens twee jaar na zijn vertrek bij de Scuderia heeft volgehouden dat zijn beslissing om Ferrari te verlaten de enige juiste was, dat hij daar enkel voor een tweede plaats in het kampioenschap kon strijden. Die Alonso zou volgens ‘Diario Gol’ een dikke week geleden in het grootste geheim met Ferrari rond de tafel hebben gezeten in Barcelona.

Volgens ‘Diario Gol’ zou Flavio Briatore, die de zaakjes van Alonso regelt, alles in het werk stellen om Alonso te laten terugkeren naar Ferrari. Het zou alvast de meest spraakmakende overstap in jaren zijn, al betwijfelen we of het veel kans op slagen heeft.

Eerst en vooral zou Vettel niet graag hebben dat de Spanjaard zijn teamgenoot wordt. De Duitser houdt er net als Michael Schumacher destijds van om het speerpunt bij het team te zijn, de absolute nummer 1.

Daarnaast is het nog maar de vraag welk salaris Alonso bij de Scuderia zou krijgen. Ongetwijfeld niet zoveel als dat McLaren hem momenteel betaalt. Akkoord, een verlaging van zijn salaris, dat is misschien nog wel het kleinste obstakel.

Maar wat dan gezegd zijnde van Alonso zijn ambities om de felbegeerde ‘Triple Crown’ te veroveren. Daar waar Alonso momenteel van McLaren een vrijgeleide krijgt om met Toyota deel te nemen in het WEC, zal dat bij Ferrari absoluut niet het geval zijn. Bij de Scuderia geldt immers: een volledige focus op de Formule 1.

Sebastian Vettel en Fernando Alonso als rijdersduo bij Ferrari? Het zou een droomduo zijn maar we vrezen dat het morgen geen werkelijkheid zal worden, en ook volgend jaar niet ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België