F1-bolide Renault zal voor een deel uit goud bestaan

16 maart 2016 — Renault stelde vandaag de hoofdzakelijk mat gele livery voor de RS16 voor, een livery die vooral naar het verleden van Renault verwijst.


De mat gele kleur verwijst hoofdzakelijk naar de kleur waarmee Renault in het verleden heeft gereden. Ook verwijst de livery onder meer naar de Renault RS01 waarmee de Franse constructeur in 1977 in de Formule 1 debuteerde.

“Geel is de traditionele kleur van Renault sinds 1946, we vieren dan ook zeventig jaar met die kleur,” aldus Cyril Abiteboul. “Het zegt iets over hoe verbonden we zijn met onze geschiedenis. Samen met het hoofd van de ontwerpafdeling bij Renault hebben we aan een aantal zaken gewerkt om het interessant te maken. Eerst en vooral hebben we hem mat gemaakt zodat er een verbondenheid is met onze wagens uit ons gamma van Renault Sport.”

Opmerkelijk is dat Renault voor een mat gele livery heeft gekozen die vooral tijdens de nachtraces een bijzondere weerspiegeling zal hebben. Renault koos ook voor enkele zwarte accenten omdat de fans erg te spreken waren over de testlivery waarmee het deelnam aan beide wintertests.

“Je ziet enkele zwarte accenten. We besloten die te behouden omdat we begrepen hadden dat de fans erg enthousiast waren over de wagen waarmee we tijdens de winter getest hebben. Je ziet ook iets dat op de uiteindelijke wagen nog beter zichtbaar zal zijn. Dit is immers niet de wagen waarmee we op vrijdag in actie zullen komen, die wagen kon hier uiteraard niet aanwezig zijn. Er zal immers wat goud te zien zijn aan de achterkant van de wagen.”

“Het zal beter zichtbaar zijn op de racebolide. Het is een statement dat vertelt waarvoor we gaan: goud en niets minder,” besluit Abiteboul.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België