Gelijke behandeling voor Gasly en Verstappen bij Red Bull

16 december 2018 — Pierre Gasly zal geen teamorders krijgen bij Red Bull in 2019, hij mag zijn kans gaan tegen zijn nieuw teamgenoot Max Verstappen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Pierre Gasly ߇˰߇· (@pierregasly) op

Volgens Red Bull-talentenjager Dr. Helmut Marko zullen de twee rijders van de Oostenrijkse formatie een gelijke behandeling krijgen. Er komen wel afspraken die moeten voorkomen dat het teambelang niet in gevaar komt door het najagen van persoonlijk succes door een van de twee rijders.

“Gasly komt hier ook aan als jongeling en hij zal zich net als iedereen moeten houden aan de regels van Red Bull Racing,” aldus Marko. “Het is simpel, Max heeft al veel meer ervaring met het team. Het staat Gasly vrij te racen maar hij moet resultaten kunnen voorleggen, ze zijn allebei gelijk.”

Hoewel Max Verstappen de jongste is van het nieuwe rijdersduo bij Red Bull heeft hij al de meeste ervaring. De Nederlander is sinds 2015 actief in de Formule 1 en promoveerde in 2016 sinds de GP van Spanje naar de hoofdmacht van Red Bull.

Pierre Gasly beleefde vorig jaar in Maleisië zijn vuurdoop in de F1 en mag na een seizoen in loondienst van Toro Rosso Daniel Ricciardo gaan vervangen bij Red Bull.

“Het zal nog maar mijn tweede seizoen in de Formule 1 worden, ik heb dus nog steeds veel te leren en moet ik moet me nog verder ontwikkelen,” aldus Gasly tegen ‘Sky.’

“We zien wel hoe het zal verlopen met Max. Ik zal het hem zo moeilijk mogelijk proberen te maken en mezelf als rijder proberen verder te ontwikkelen.”

Marko vindt dat Gasly op een ideaal moment naar Red Bull kan komen. De prestaties van de Oostenrijkse renstal zitten in stijgende lijn en volgend jaar wordt er veel verwacht van de samenwerking met Honda.

De Oostenrijker was vooral blij met de progressie die Max Verstappen maakte na de zomerstop. De Nederlander kende een moeizaam seizoensbegin maar vocht terug en werkte een sterke, constante tweede seizoenshelft af.

“Max heeft geen fouten meer gemaakt sinds de GP van Frankrijk,” vertelt Marko.

Verstappen zelf kan ook niet anders dan toegeven dat het eerste deel van 2018 stroef verlopen is. Hij geraakte meer dan eens betrokken bij incidenten waarvan hij al dan niet aan de oorzaak lag. Hij omschrijft het zelf als “uitdagend.”

“Daarna begon het te lopen en hebben we nog mooie resultaten geboekt,” aldus Verstappen. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we ook volgend jaar weer mooie prestaties zullen laten zien. We moeten echter afwachten hoe goed we initieel zullen zijn.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België