Gemengde gevoelens bij Button

11 mei 2013 — Jenson Button werd tijdens de kwalificaties om de oren gereden door zijn teamgenoot Sergio Perez. image

De Brit slaagde er niet in om door te stoten naar het derde gedeelte van de kwalificaties, terwijl Perez dat wel deed. Button leek zijn zaakjes niet op orde te krijgen, en strandde uiteindelijk op een voor Mclaren teleurstellende veertiende plaats. Sergio Perez deed het een stuk beter met een negende tijd.

“De vrije trainingen verliepen niet echt naar wens. Dat we het dan toch tot Q3 geschopt hebben, mag wel verrassend genoemd worden. Ik ben blij omdat we het maximale uit de wagen konden halen. Als we er morgen in slagen om ons volledige potentieel te benutten, dan mogen we tevreden zijn met onze prestatie.” vertelt Button.

De McLaren-rijder was vol lof over de prestatie van zijn teamgenoot Sergio Perez. De Mexicaan deed wat Button niet kon, en kwalificeerde zich uiteindelijk op de negende plaats.

“Sergio heeft het prima gedaan. Vooral in Q2 kwam hij heel goed voor de dag en toonde dat de upgrades wel degelijk werken, al is het nog niet genoeg. We hebben zeker nog wat werk voor de boeg, maar het is bemoedigend om te zien dat we vooruitgang geboekt hebben. Ikzelf slaagde er niet in om grip te vinden in het tweede kwalificatiegedeelte, waarschijnlijk door een te hoge druk in de banden, maar we zijn het nog aan het onderzoeken. Morgen wordt het moeilijk, dus moeten we er het beste van zien te maken.” aldus een licht ontgoochelde Jenson Button.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België