Gemengde gevoelens bij Charles Leclerc: “Ik dacht even dat het podium mogelijk was”

02 november 2020 — Ferrari-rijder Charles Leclerc blikt met gemengde gevoelens terug op de GP van Emilia-Romagna. De Monegask finishte als vijfde maar ook een plaats op het podium was misschien mogelijk geweest.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Op een bepaald moment dacht ik even aan een podiumplaats,” blikt Leclerc terug op de race. “Het is niet gebeurd maar we waren er dicht bij.”

“De herstart, achter Daniel Ricciardo met koude banden, ondervond ik wat problemen en vervolgens passeerde Daniel me.”

Leclerc weet ook niet goed of hij en Ferrari er tijdens de pitstop goed aan deden om over te schakelen naar de harde band om zo na slechts één pitstop naar de finish te rijden.

“Ik zal het wat beter moeten analyseren ... of we hadden moeten doorgaan op de medium band en waarschijnlijk later nog eens hadden moeten stoppen voor de soft.”

“We zullen de data verder bekijken om het te begrijpen, het team ziet immers de volledige situatie, wat ik in de wagen niet kan.”

“Het is altijd tricky om te weten of het de juiste beslissing was of niet. Uiteindelijks slaagden we erin om Perez achter ons te houden wat het belangrijkste was aangezien hij in het kampioenschap het dichtste bij ons staat.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België