logo
 

Gemengde gevoelens bij Kovalainen en Trulli

03 april 2010 — Bij Lotus kunnen we duidelijk merken dat beide rijders een ander gevoel aan de kwalificatie van vandaag hebben overgehouden.

De Finse rijder Heikki Kovalainen bracht zijn T127 voor het eerst in 2010 in Q2. Kovalainen zal morgen van op de vijftiende startplaats vertrekken. Teamgenoot Jarno Trulli moest dan weer genoegen nemen met de achttiende startplaats. Gemengde gevoelend dus bij Lotus Racing dat voor het eerst op Maleisisch grondgebied in actie komt.

“Ik ben zeer gelukkig met het resultaat. In deze omstandigheden moet je als rijder risico nemen en je weet op voorhand ook niet of je snel genoeg gaat. Het circuit lag er op sommige plaatsen zeer nat bij. Het bereiken van Q2 was vandaag onze doelstelling. We hadden wel wat geluk vandaag maar uiteindelijk hebben we wel enkele toppers kunnen verslaan. Ik kan niet wachten om aan de race te beginnen”, aldus de Fin Heikki Kovalainen.

Teanmgenoot Jarno Trulli denkt van zichzelf dat hij het onderste uit de kan heeft proberen te halen maar dat het spinnen van zijn wagen op een bepaald ogenblik onvermijdbaar was. Teleurstelling bij de Italiaanse rijder dus.

“Mijn resultaat is niet naar verwachting en ik ben dan ook teleurgesteld. Tijdens mijn snelste ronde kon ik niet vermijden dat de wagen spinde en vervolgens kon ik mijn tijd niet meer goedmaken in de komende sectoren. Het ging steeds harder regenen en een verbetering zat er niet meer in. Ik zal mijn best doen morgen en dan zien we wel waar we eindigen”, zo verklaarde de Italiaan Jarno Trulli.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België