logo
 

Gemengde gevoelens bij Nico Rosberg na probleem met versnellingsbak

25 juni 2015 — Nico Rosberg liet gisteren tijdens de tweede dag van de F1-test in Oostenrijk de snelste tijd noteren. De Duitser blikt echter met gemengde gevoelens terug op zijn test.


Met een tijd van 1.09.113 liet Rosberg met een grote voorsprong de snelste tijd noteren. Rosberg blikt echter met gemengde gevoelens terug op zijn test want vlak voor de middagpauze kreeg hij af te rekenen met een probleem op de versnellingsbak van zijn Mercedes.

“Gelukkig kostte het ons niet al te veel tijd. We konden immers tijdens de middagpauze eraan werken. De jongens van het team hebben het dan ook uitstekend gedaan om mijn wagen zo snel mogelijk opnieuw op de baan te brengen,” aldus Rosberg.

Rosberg verrichtte tijdens zijn testdag vooral aërodynamisch werk, naast het testen van afstellingen alsook bandenwerk voor Pirelli.

“Het was een erg intensief programma. We hebben het echter kunnen afwerken en hebben veel geleerd,” blikt Rosberg terug op zijn testwerk. “We zijn begonnen met aërodynamische tests en hebben vervolgens banden getest alsook enkele mechanische dingen zoals het afstellen van de vering. We hebben ook een afstelling als voorbereiding op Silverstone getest.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België